July 18, 2024

Wat zit er voor jou in? Coalitie versus Labour versus het verkiezingsbeleid van de Groenen vergeleken

Zoals we inmiddels allemaal weten, zullen de Australische federale verkiezingen van 2022 worden gehouden op 21 mei. Het is nu nog maar zes slaapjes weg en dankzij alle campagnes van de huidige premier Scott Morrison en zijn tegenstander Anthony Albanese hebben we een aantal verkiezingsbeleid al aangekondigd van elke kant.

Hoewel er een aantal initiatieven zijn beloofd van zowel de door Albanese geleide Australian Labour Party (ALP) en de door Morrison geleide coalitie (liberale en nationale partijen), zijn er ook enkele gemaakt door de Australische Groenen van Adam Bandt en de United Australia Party (UAP) van Clive Palmer. . We zullen echter alleen ingaan op de aankondigingen van technologie / omgeving naast de aankondigingen – de dingen die Gizmodo Australia behandelt (en in de toekomst zullen volgen).

Belangrijke beleidsaankondigingen

Er is een aantal beleidsmaatregelen aangekondigd in de aanloop naar de verkiezingen, variërend van ouderenzorg en gezondheid tot onderwijs en de grotere economie. Vandaag deed Labour één gedurfde belofte: een Advanced Manufacturing Fund van $ 1 miljard. Volgens een verklaring van Labour zal de investering van $ 1 miljard “onze industriële basis opnieuw opbouwen en nieuwe mogelijkheden en kansen creëren om te innoveren op het gebied van transport, defensie, hulpbronnen, landbouw en voedselverwerking, medische wetenschap, hernieuwbare energiebronnen en productie van emissiearme technologieën”.

Er is veel, maar het is veel geld.

“Ik wil de premier zijn die Australië helpt weer op eigen benen te staan. Dit gaat over soevereine capaciteit’, zei Albanese. “Serieuze landen zouden dingen moeten maken. Serieuze landen kunnen op eigen benen staan ​​als het gaat om essentiële productie.”

Het is echter niet alleen Labour. Laten we kijken.

de coalitie

Tot nu toe heeft de door Scott Morrison geleide coalitie een beetje licht geworpen op technologiegerelateerde beloften en beleid voorafgaand aan de verkiezingen, en nog meer licht op het gebied van klimaatverandering/het milieu. Maar dit is wat we tot nu toe hebben:

De uitstoot verminderen – de coalitie zegt dat ze zich inzet voor het verminderen van de uitstoot door middel van technologie, niet door belastingen. Als we ons die toespraak van Morrison en minister van Industrie, Energie en Emissiereductie Angus Taylor van vorig jaar kunnen herinneren waarin 63 keer ‘tech’ werd genoemd zonder te zeggen welke tech, ging het over de Technology Investment Roadmap, die prioriteit geeft aan investeringen in: waterstof; langdurige energieopslag; productie van staal en aluminium met lage uitstoot; koolstof winning en opslag; en gezonde bodems.

Versterking van het netwerk – de coalitie zegt dat we door het versterken van het net elektriciteit kunnen verplaatsen en delen in heel Australië, waardoor het toegankelijker en betaalbaarder wordt. Het beleid dat de coalitie voert bij de federale verkiezingen omvat een investering in Snowy 2.0 (een van de grootste waterkrachtcentrales op het zuidelijk halfrond) en Tasmania’s Battery of the Nation en een interconnector.

Great Barrier Reef – Morrison kondigde in maart een investering van $ 63,6 miljoen aan in wetenschap en onderzoeksinfrastructuur om het Great Barrier Reef te beschermen.

Herstel van bosbranden – er is ook een investering van $ 200 miljoen en een beleid om inheemse dieren en hun leefgebieden te helpen herstellen van de verwoestende gevolgen van de bosbranden van 2019-20. Er is ook een handvol beleid voor de verkiezingen aangekondigd om regionaal Australië, met name bedrijven, ook op dit gebied te ondersteunen.

NBN & telco – de federale overheid belooft een investering van $ 480 miljoen om de NBN-infrastructuur in regionale, landelijke en afgelegen gebieden te verbeteren. NBN Co zal $270 miljoen meer uit eigen middelen steken, waardoor de totale waarde van de upgrade op $750 miljoen komt. Een telecommunicatiepakket om de mobiele dekking uit te breiden over 8.000 kilometer regionale transportroutes werd ook gemarkeerd op de Begroting 2022.

Hervormingen om bureaucratie te verminderen – hervormingen rond aandelenregelingen voor werknemers zeilden slechts enkele dagen nadat ze waren aangekondigd door het Parlement. Zoals InnovtionAus uitlegt, zijn de ESS-hervormingen bedoeld om het voor Australische bedrijven gemakkelijker te maken om te strijden om talent en om het speelveld voor kleinere bedrijven gelijk te maken.

Coalitie

Een strategie voor een digitale economie – de Australische regering heeft onlangs haar strategie voor de digitale economie geüpdatet, die $ 1 miljard omvat voor de Technology Investment Boost (voor kleine bedrijven om te investeren in technologie), $ 70 miljoen voor het opzetten van een Quantum Commercialization Hub, $ 22,6 miljoen voor verdere ondersteuning van 5G-innovatie, $ 3,9 miljoen voor het helpen van vrouwen halverwege hun carrière bij de overgang naar digitale arbeidskrachten, het hervormen van het Australische betalingssysteem voor het digitale tijdperk en het online veilig houden van Australiërs, zoals via de Online Safety Act. Hoewel, dit zijn allemaal beleidsmaatregelen die zijn aangekondigd voordat de verkiezingen werden uitgeschreven.

Big Tech, big safety – Big Tech zal verplicht zijn om verbeterde veiligheidscontroles in te bouwen in hun apparaten die gemakkelijk te gebruiken zijn voor ouders en moeilijk te omzeilen zijn voor kinderen, als de coalitie wordt teruggegeven aan de overheid. Kortom, technologiebedrijven zouden de beveiligingen voor smartphones en tablets moeten creëren als onderdeel van een nieuw eSafety-pakket. De eSafety Commissioner zou samenwerken met onder meer Apple en Samsung om apparaatinstellingen en een bindende code te ontwerpen onder de Online Safety Act.

Meer voor eSafety – het eSafety-pakket omvat ook $ 23 miljoen om het bewustzijn van eSafety-ondersteuning op scholen te vergroten en lerarenopleiding en middelen te bieden, waarbij naar verluidt ongeveer $ 10 miljoen ook naar de eSafety Commissioner gaat om het voor mensen gemakkelijker te maken om online schade te melden, door uit te breiden coördinatie met andere regelgevende en wetshandhavingsinstanties.

Werk

Labour-leider Anthony Albanese zegt dat hij een “echt plan voor een betere toekomst” heeft. Tijdens zijn toespraak over de begroting van vorige maand verklaarde hij: “De klimaatverandering is hier en de gevolgen ervan zijn verwoestend”. Terwijl we de verkiezingen ingaan, weerspiegelen de beloften en het beleid van Labour dit. Ze bevatten:

Het plan van Australië aandrijven – volgens het plan van Labour zullen meer dan 200 van de zwaarste vervuilers van het land de komende drie decennia gezamenlijk hun uitstoot moeten verlagen om tegen 2030 een economie-brede reductie van 43 procent te bereiken en tegen 2050 netto nuluitstoot .

Modernisering van het netwerk – dit is een oudere toezegging, ruim voordat de federale verkiezingen van 2022 op stapel stonden. “Australië zou een supermacht op het gebied van hernieuwbare energie moeten zijn, maar ons elektriciteitstransmissiesysteem is hopeloos verouderd”, zei Albanese eerder. Labour’s Rewiring the Nation-initiatief zal $ 20 miljard investeren om het netwerk te herbouwen en te moderniseren.

‘Beter’ NBN – met een investering van $ 3,2 miljard en een verkiezingsbeleid om het te ondersteunen, wil Labour de toegang tot volledige glasvezel uitbreiden voor nog eens 1,5 miljoen woningen en bedrijven, inclusief tot 660.000 extra gebouwen in de regio’s. Upgrade vast draadloos om snelheden van 100 Mbps beschikbaar te maken voor alle gebruikers en breid de dekking van vast draadloos uit tot nog eens 120.000 gebouwen die momenteel alleen voor satellieten zijn. Het wil ook de maandelijkse datalimiet verhogen voor de resterende SkyMuster-satellietklanten.

Meer technische banen – Labour wil dat we weten dat het een plan heeft om tegen 2030 nog eens 340.000 banen in de techniek te laten groeien, waardoor het totaal op 1,2 miljoen komt. Het verkiezingsbeleid omvat ook ondersteuning voor het creëren van nieuwe bedrijven en banen via het eerder georganiseerde ‘Startup Year’, door het aanbieden van 2.000 door de overheid ondersteunde plaatsen bij geaccrediteerde universitaire accelerators.

Advanced Manufacturing Fund – dit plan van $ 1 miljard zal “onze industriële basis opnieuw opbouwen en nieuwe mogelijkheden en kansen creëren om te innoveren op het gebied van transport, defensie, hulpbronnen, landbouw en voedselverwerking, medische wetenschap, hernieuwbare energiebronnen en productie van emissiearme technologieën”.

Stoppen met oplichting – Labour heeft eerder beloofd een Nationaal Anti-Scam Centre op te richten en een minister te belasten met directe portefeuilleverantwoordelijkheid voor het verdedigen van de bescherming van consumenten en bedrijven online.

Pandemic prep – een ander ding dat Labour wil doen als het succesvol is bij de federale verkiezingen van 2022, is het opzetten van een Australisch centrum voor ziektebestrijding, waarbij Albanezen zeggen dat dit de reactie van Australië op toekomstige pandemieën zal versterken.

Multinationale belastingontwijking – de ALP heeft ook gezworen om de maas in de multinationale belastingontwijking te dichten, met plannen om $ 1,9 miljard terug te vorderen over toekomstige schattingen.

Robo-debt Royal Commission – Labour heeft opgeroepen tot een Royal Commission in het Centrelink geautomatiseerde compliance-schema, in de volksmond bekend als robo-debt. Terwijl we de verkiezingen ingaan, staat dit nog steeds op de beleidslijst van Labour, met name met de nadruk op het aanwijzen van de schuld. Het is echter vermeldenswaard dat de Australische Groenen er eerst om vroegen.

EV’s en enkele laadstations – genaamd “Driving the Nation”, Labour’s pitch is om een ​​investering van $ 500 miljoen te creëren in een nationaal oplaadnetwerk voor EV’s. Dit is het dubbele van het bedrag dat de coalitie heeft toegezegd aan een nationaal oplaadnetwerk voor elektrische auto’s, waarbij Labour stelt dat slechts 10 procent van de toezegging van de regering is nagekomen. Labour zegt dat dit fonds mede-investeringen in extra EV-laders mogelijk zal maken, samen met infrastructuur voor waterstof en biobrandstof.

Elektrische bussen – de ALP beloofde 130 nieuwe, lokaal geproduceerde elektrische bussen voor West-Australië. Het zal een gecombineerde investering zijn (uitgaven van een federale Labour-regering en de deelstaatregering) van $ 250 miljoen.

myGov-audit – myGov, het online portaal van de federale overheid, zal een audit ondergaan als Labour de verkiezingen wint. De gebruikersaudit, zei Albanese, zal een frisse blik werpen op hoe goed myGov presteert als het gaat om betrouwbaarheid en functionaliteit voor een gebruiksvriendelijke ervaring. Labour denkt dat er gewoon “te veel crashes en uitval” zijn geweest, wijzend op die tijd dat minister Stuart Robert dacht dat mijn regering DDoS’d was.

De Australische Groenen

Het federale verkiezingsplan van de Groenen voor 2022 is eenvoudig. “Dit is ons plan: we zullen de miljardairs en grote bedrijven belasten en voorzien in de dingen die we allemaal nodig hebben voor een beter leven”, staat op de website. Vandaag hebben ze hulp voor de dieren aangekondigd. Het is nogal een gewaagde verbintenis. Dit is waar ze zich op richten:

Plan om kolen, olie en gas uit te faseren – “We bevinden ons in een klimaatnoodsituatie”, stellen de Groenen. Ze verklaren dat zonder een plan om kolen en gas uit te faseren, er geen plan is voor de klimaatcrisis. Het plan voor dit plan is om grote bedrijven en miljardairs “een eerlijk deel van de belasting te laten betalen om de rotzooi die ze maken op te ruimen”, de overgang naar 100 procent hernieuwbare energie te financieren en een grootschalige duurzame exportindustrie op gang te brengen.

Milieu en dieren – de Groenen hadden al nieuwe milieuwetten om te voorkomen dat bedrijven het milieu vervuilen als onderdeel van hun verkiezingsplan, maar nu zijn ze nog een stap verder gegaan en hebben ze beloofd een onafhankelijke waakhond voor milieubescherming aan te stellen om ervoor te zorgen dat er geen dieren meer zijn uitsterven. Geen uitstervingen in 2030, in feite. Het milieuplan van 24 miljard dollar van de Groenen roept ook op tot het planten van 2 miljard bomen tegen 2030 en het herstel van door bosbranden verwoeste bossen en bushlands. Volgens het ABC zullen de Groenen dit financieren door “miljardairs en grote bedrijven te belasten”, wat ons naar…

Miljardairs belasten – de Australische Groenen willen dat miljardairs en grote bedrijven “hun eerlijk aandeel betalen”. Ze hebben beloofd een nieuwe bedrijfswinstbelasting van 40 procent voor grote bedrijven in te voeren, een jaarlijkse extra vermogensbelasting van 6 procent voor miljardairs in te voeren, de megawinsten van grote bedrijven die jaarlijks meer dan $ 100 miljoen verdienen te belasten, hardhandig optreden tegen multinationale belastingontwijking en “beëindig overheidsbijdragen aan miljardairs en grote bedrijven, zoals de fossiele brandstofindustrie”.

De UAP heeft ook een aantal beleidsmaatregelen op de agenda staan ​​in de aanloop naar de Australische federale verkiezingen en daarna.

Wat betekenen dit voorgestelde beleid voor Big Tech?

Hoewel er geen solide beloften zijn gedaan onder het mom van “dit is onze Australische federale verkiezingstoezegging”, is er één ding waar alle partijen het over eens kunnen zijn, en dat is dat ‘Big Tech’ moet regeren. Het internet gaat niet echt verdwijnen binnenkort, dus we kunnen verwachten dat er veel werk zal worden verzet in deze ruimte, ongeacht welke partij er binnenkomt. Het is ook vermeldenswaard dat het niet alleen de ALP en de coalitie zijn die dit werk willen – parlementslid Craig Kelly (die lid is geworden van Clive Palmer’s UAP) wil ook graag de technische platforms onderzoeken. Hoewel de Australische Groenen grotendeels voorstander waren van aangrenzende initiatieven van technologiegiganten, hebben ze naast bepaald beleid een post-it-notitie geplakt met hun zorgen.

Morrison wakkerde ook zijn afkeer van sociale media aan tijdens het eerste leidersdebat, waarbij hij Big Tech de schuld gaf van het gebrek aan vertrouwen van Australië in het politieke systeem.

We blijven dit artikel bijwerken naarmate er meer informatie beschikbaar komt. De laatste update is gemaakt op 16 mei 2022.

Louise J. Robertson

I've been blogging for over ten years now and have found that writing is one of the best ways to express my thoughts and feelings on various topics. I am a passionate blogger who writes about topics like health and wellness, personal finance, cooking, tech, beauty and fashion, food and cooking, and other lifestyle topics. I love blogging because it's so easy and flexible; I can write anytime and anywhere I want!

Related post